2020-12-23 08:59:17

AGATA MARIA BELŠČAK DOBILA 1. NAGRADU NA LIKOVNOM NATJEČAJU „SRCE ZA HRVATSKU“

OŠ Stjepan Radić Imotski je uz pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje, suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te stručnu potporu Memorijalno – dokumentacijskog centra Domovinskog rata organizirala 2. literarno – likovni natječaj „Velimir Đerek Sokol – Srce za Hrvatsku“ za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske. Ovaj natječaj povezao je svaki kutak Lijepe naše – od sjevera do juga, od istoka do zapada. Ove godine natječaj je bio u spomen Branka Kutleše, poginulog hrvatskog branitelja koji je bio polaznik OŠ Stjepan Radić. Natječaj je povezao gotovo 80 škola. U kategoriji likovnih radova pristigla su ukupno 134 rada. Zbog trenutne epidemiološke situacije program dodjele nagrada i izložba pristiglih radova nisu mogle ići uživo kako je planirano prigodom državnog blagdana Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, ali je sve odrađeno virtualno.

Razveselila nas je poruka o osvajanju 1. nagrade, ali i virtualni kulturni program.

Učenica 1. b razreda OŠ Kneginec Gornji, Agata Maria Belščak sa svojom mentoricom Lidijom Novosel osvojila je prvu nagradu za likovni rad: “Pogled u zavičaj“.

Ponosni smo na našu učenicu jer su u Povjerenstvu za likovne radove bili likovni stručnjaci: Bruna Carev, mag. edukacije likovne kulture i likovnih umjetnosti, Antonio Kukavica, mag. kiparstva i profesor likovne kulture, te Denis Kujundžić, suvremeni hrvatski likovni umjetnik i fotograf.

Dana, 21. prosinca 2020. stigla je i nagrada, kristalna kocka sa srcem, zahvalnica i slikovnica.

                                                                                           Lidija Novosel, učiteljica


Osnovna škola Kneginec Gornji