preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

POSJET NACIONALNOJ IZLOŽBI - „HRANA NIJE OTPAD, I JA MOGU UTJECATI“

Učenici naše škole su sa svojim učiteljicama Alenkom Vuk i Kristinom Maričić posjetili izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“. Izložba je održana 28.9.2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u organizaciji Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.


Cilj izložbe bio je podizanje svijesti i informiranosti potrošača o sprječavanju i smanjenju nastajanja otpada od hrane obzirom da najviše otpada od hrane nastaje u kućanstvima. 
Na izložbi su bili predstavljeni radovi učenika srednjih i osnovnih škola kroz 7 tematskih sekcija. Posjetitelji su u Sekciji 1 mogli doznati informacije o količinama otpada od hrane koji nastaju i utjecaju otpada od hrane na okoliš (zrak, voda, tlo). U Sekciji 2 prikazani su podaci u kojim sve procesima i fazama proizvodnje i distribucije hrane nastaje otpad od hrane te koje se vrste hrane najviše bacaju. Sekcija 3 predstavila je savjete za promjenu ponašanja i navika kako bi se smanjio nastanak otpada od hrane, a Sekcija 4 nekoliko zanimljivih recepata za jela od viškova hrane. U Sekciji 5 izložbeni radovi pojašnjavali su razlike između oznaka rokova trajanja, u Sekciji 6 istaknute su upute za pametnu kupnju, a u Sekciji 7 bavili su se problemom ponašanja potrošača u restoranima, kantinama, hotelima i sl. 
Na odlasku smo, ispunjeni zadovoljstvom i novim znanjima, primili simbolične poklone od organizatora – torbu za kupnju, malu kuharicu i slikovnicu te edukativni letak.

Veselimo se izazovu recikliranja hrane u našoj školi!

učiteljica Kristina Maričić



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Martina Boltižar   datum: 18. 10. 2023.

Vijesti

POSJET NACIONALNOJ IZLOŽBI - „HRANA NIJE OTPAD, I JA MOGU UTJECATI“

Učenici naše škole su sa svojim učiteljicama Alenkom Vuk i Kristinom Maričić posjetili izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“. Izložba je održana 28.9.2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u organizaciji Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.


Cilj izložbe bio je podizanje svijesti i informiranosti potrošača o sprječavanju i smanjenju nastajanja otpada od hrane obzirom da najviše otpada od hrane nastaje u kućanstvima. 
Na izložbi su bili predstavljeni radovi učenika srednjih i osnovnih škola kroz 7 tematskih sekcija. Posjetitelji su u Sekciji 1 mogli doznati informacije o količinama otpada od hrane koji nastaju i utjecaju otpada od hrane na okoliš (zrak, voda, tlo). U Sekciji 2 prikazani su podaci u kojim sve procesima i fazama proizvodnje i distribucije hrane nastaje otpad od hrane te koje se vrste hrane najviše bacaju. Sekcija 3 predstavila je savjete za promjenu ponašanja i navika kako bi se smanjio nastanak otpada od hrane, a Sekcija 4 nekoliko zanimljivih recepata za jela od viškova hrane. U Sekciji 5 izložbeni radovi pojašnjavali su razlike između oznaka rokova trajanja, u Sekciji 6 istaknute su upute za pametnu kupnju, a u Sekciji 7 bavili su se problemom ponašanja potrošača u restoranima, kantinama, hotelima i sl. 
Na odlasku smo, ispunjeni zadovoljstvom i novim znanjima, primili simbolične poklone od organizatora – torbu za kupnju, malu kuharicu i slikovnicu te edukativni letak.

Veselimo se izazovu recikliranja hrane u našoj školi!

učiteljica Kristina Maričić



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Martina Boltižar   datum: 18. 10. 2023.

Dokumenti


Vijesti

POSJET NACIONALNOJ IZLOŽBI - „HRANA NIJE OTPAD, I JA MOGU UTJECATI“

Učenici naše škole su sa svojim učiteljicama Alenkom Vuk i Kristinom Maričić posjetili izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“. Izložba je održana 28.9.2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u organizaciji Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.


Cilj izložbe bio je podizanje svijesti i informiranosti potrošača o sprječavanju i smanjenju nastajanja otpada od hrane obzirom da najviše otpada od hrane nastaje u kućanstvima. 
Na izložbi su bili predstavljeni radovi učenika srednjih i osnovnih škola kroz 7 tematskih sekcija. Posjetitelji su u Sekciji 1 mogli doznati informacije o količinama otpada od hrane koji nastaju i utjecaju otpada od hrane na okoliš (zrak, voda, tlo). U Sekciji 2 prikazani su podaci u kojim sve procesima i fazama proizvodnje i distribucije hrane nastaje otpad od hrane te koje se vrste hrane najviše bacaju. Sekcija 3 predstavila je savjete za promjenu ponašanja i navika kako bi se smanjio nastanak otpada od hrane, a Sekcija 4 nekoliko zanimljivih recepata za jela od viškova hrane. U Sekciji 5 izložbeni radovi pojašnjavali su razlike između oznaka rokova trajanja, u Sekciji 6 istaknute su upute za pametnu kupnju, a u Sekciji 7 bavili su se problemom ponašanja potrošača u restoranima, kantinama, hotelima i sl. 
Na odlasku smo, ispunjeni zadovoljstvom i novim znanjima, primili simbolične poklone od organizatora – torbu za kupnju, malu kuharicu i slikovnicu te edukativni letak.

Veselimo se izazovu recikliranja hrane u našoj školi!

učiteljica Kristina Maričić



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Martina Boltižar   datum: 18. 10. 2023.

Web stranice

Tražilica

DUZS

Državna uprava za zaštitu

            spašavanje


Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Korisni linkovi




preskoči na navigaciju